به گزارش پایگاه تخصصی مسجد؛ پانزدهمین دوره مسابقات قرآن «مدهامتان» طی روزهای ۱۲ تا ۱۴ مهرماه جاری به میزبانی شیراز در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) برگزار شد. در این دوره ۱۶ نفر از اساتید ملی و بینالمللی به عنوان داور در دو بخش بانوان و آقایان حضور داشتند که به منظور ارتقای سطح مسابقات و رفع نقاط ضعف آنها به سراغ برخی از اساتید رفته و نظر آنان را درباره مسابقات جویا شدیم.
غلامرضا شاهمیوه اصفهانی، داور بینالمللی و مسابقات قرآنی «مدهامتان» در گفتوگو با ایکنا ، سطح مسابقات را مطلوب دانست و گفت: اگر مدهامتان به فرصت حضور منتخبان مسابقات قرآنی کانونهای فرهنگی - هنری مساجد اختصاص یابد بسیار تاثیرگذارتر خواهد بود.
وی، مدهامتان را فرصت مناسب انس با قرآن برشمرد و افزود: انس با قرآن زمینه عمل به قرآن را برای افراد مختلف و به ویژه نوجوانان و جوانان فراهم میکند و در کنار حفظ و قرائت باید به تفسیر قرآن نیز توجه ویژه در مسابقات و فعالیتهای قرآنی شود.
شهریار پرهیزگار، داور حسن حفظ پانزدهمین دوره مسابقات کشوری «مدهامتان» هم در گفتوگو با ایکنا بر تبدیل فرهنگ قرآنی به فرهنگ کشور تاکید کرد و گفت: اگر مسئولان ما مردم را به انس با قرآن دعوت میکنند مانوس بودن خودشان با قرآن در جامعه باید نمود داشته باشد تا اقشار مختلف مردم هم به حضور در عرصههای قرآنی تشویق شوند.
وی تصریح کرد: به ایجاد عرصه تشویق موثر برای نوجوان و جوان در عرصه قرآنی در جامعه نیاز داریم و باید بگوییم که تشویق در این عرصه با اخلاص منافات ندارد و عرصه قرآن به خصوص برای نسل خردسال، نوجوان و جوان هزینه کرد و جایزه داد.
قهرمان قرآنی در کشور معنا یابد
پرهیزگار با تاکید بر ترویج فرهنگ قهرمان قرآنی گفت: قهرمان قرآنی باید در کشور معنا یابد و نباید به شکلی در جامعه باشیم که نام قهرمان تنها به تداعی فوتبالیست و هنرپیشه منجر شود.
حامد ولیزاده، داور صوت پانزدهمین دوره مسابقات کشوری «مدهامتان» هم در گفتوگو با ایکنا با اشاره به نقش موثرآموزش و پرورش در آموزش قرآن گفت: از برنامههای تلویزیونی برای تجلیل و تقدیر از برگزیدگان قرانی باید استفاده شود تا نسل جوان برای حضور در محافل و رقابت قرآنی تشویق شوند.
وی ادامه داد: چه خوب است که همزمان با برگزاری مدهامتان، فرصت حضور خانواده شرکتکنندگان هم در مسابقات فراهم شود و کانونهای فرهنگی - هنری مساجد پس از اعلام نتایج نهایی مرحله کشوری مدهامتان باید از مقامآورندگان در مساجد خود با حضور سایر نوجوانان و جوانان تقدیر کنند تا یک اقدام تشویقی مناسب در این عرصه رقم خورد.
از مشوقهای مالی غفلت نکنیم
رضا دیانت، هادی حفاظ پانزدهمین دوره مسابقات «مدهامتان» نیز در گفتوگو با ایکنا با تأکید بر الگوسازی برای ترویج قرآن بیان کرد: از مشوقهای مالی هم باید در عرصه مسابقات قرآنی بهره گرفت و مشوقهای خوبی در این حوزه توسط دستگاهها در نظر گرفته شود.
وی با تاکید بر لزوم دستگاهها و نهادهای مختلف از مسابقات قرآنی مساجد گفت: دستگاههای فرهنگی مانند اداره کل اوقاف و امور خیریه، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و ... از این مسابقات باید حمایت کنند زیرا حمایت مسئولان نقش مهمی در تقویت و تربیت نسل قرآنی دارد.
عباس هاشمی، داور لحن پانزدهمین دوره مسابقات کشوری «مدهامتان» هم در گفتوگو با ایکنا این مسابقات را در اثربخشی فعالیتهای کانونهای مساجد حائز اهمیت دانست و افزود: مدهامتان در ترویج و توسعه فعالیتهای قرآنی با محور مساجد نقش کلیدی دارد و مسابقات در بخش صوت و لحن و تجوید و ... در سطح خوبی در این دوره با حضور بانوان و آقایان برگزار شده است.
وی با تاکید بر نقش مساجد در جذب نوجوانان و جوانان به حوزه فعالیتهای قرآنی ادامه داد: مساجد به عنوان مراکز اصلی قرآنی نقش کلیدی در آموزشهای قرآنی دارند و انتخاب حرم مطهر شاهچراغ(ع) و شهر شیراز برای میزبانی این دوره از مسابقات مدهامتان اقدام خوبی در بطن قطب گردشگری مذهبی بوده است و فرصت حضور متسابقان را در فضای مذهبی و تاریخی غنی را فراهم کرده است.
«مدهامتان» توسعه یابد
سعید رحمانی، داور وقف و ابتدا مسابقات کشوری «مدهامتان» هم در گفتوگو با ایکنا با تأاکید بر سطح مطلوب این مسابقات در میان مسابقات قرآنی گفت: مدهامتان باید با اعمال خلاقیت مناسب و مدیریت موثر در سالهای آتی مورد توسعه بیشتر و بهتر قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد باید با تعامل و همدلی و انسجام بیشتر به برگزاری رویدادها و مسابقات قرآنی بپردازند و باید از نقش کلیدی مساجد در رخ دادن رویدادهای فرهنگی و مذهبی موثر در جامعه استفاده مطلوب شود.
رحمانی، حرکتهای فرهنگی که در دل مساجد کلید میخورد را دارای پیامدهای مثبت دانست و تصریح کرد: علاوه بر مساجد باید شاهد ترویج فعالیتهای قرآنی در مدارس و دانشگاهها باشیم
محمدرضا پورزرگری، داور تجوید پانزدهمین دوره مسابقات کشوری «مدهامتان» هم در گفتوگو با ایکنا با اشاره به نقش موثر و اجتماعی مساجد از آغاز اسلام تاکنون گفت: مسجد به عنوان قلب محله میتواند رو.یدادهای مذهبی، فرهنگی و اجتماعی خوبی رقم بزند و بهترین مکان برای فعالیت مذهبی جوانان و مشارکت در رویدادهای اجتماعی است.
وی با اشاره به سابقه مسجد در ایران اسلامی اظهار کرد: مسابقات قرآنی «مدهامتان» در جذب نسل جدید به محافل قرآنی نقش کلیدی دارند و حضور نوجوانان و جوانان در کانونهای فرهنگی - هنری مساجد به حفظ قرآن و ترویج فرهنگ قرآنی کمک میکند.
صدیقه بارانی، داور لحن پانزدهمین دوره مسابقات «مدهامتان» نیز در گفتوگو با خبرنگار ایکنا مسجد را مامن آموزش قرآن دانست و افزود: در زمینه آموزشهای قرآنی در مساجد باید با حضور قاریان و رتبه آورندگان قرآنی به صورت تخصصیتری عمل کنیم.
در مدارس از اساتید قرآنی زبده استفاده نمیشود
وی اظهار کرد: در مدارس از اساتید قرآنی زبده استفاده نمیشود و در مساجد هم آموزش عمومی قرآنی را داریم اما کانونهای فرهنگی - هنری با برنامهریزی موثر باید به سمت تخصصی شدن آموزشهای قرآنی حرکت کنند و رتبهآورندگان در مسابقاتی مانند مدهامتان برای آموزش دادن قرآن باید جذب مساجد شوند که این امر همچنین موجب تشویق همسالان به حوزه و محافل قرآنی خواهد شد.
سمیه هیبیتان، داور بخش صوت پانزدهمین دوره مسابقات کشوری «مدهامتان» هم در گفتوگو با ایکنا، بهترین راه برای جذب نسل جدید به محافل قرآنی را برخورد و رفتار قرآنی عنوان کرد و افزود: در مساجد باید با ایجاد فرصت حضور و فعالیت رتبه آورندگان مدهامتان برای جذب همسالان نوجوان و جوان شهرهای مختلف باید تلاش شود.
وی، برگزاری کلاسهای جذاب برای شرکت کنندگان نوجوان و جوان هم در مساجد در کنار محافل قرآنی را مورد تاکید قرار داد و افزود: این کار موجب میشود تا نسل جوان الگوی خوبی برای یکدیگر شوند.
معصومه عباسی نظری، داور تجوید پانزدهمین دوره مسابقات کشوری «مدهامتان»با تاکید بر تشویق به صورت ویژه در حوزه قرآن گفت: برای تربیت نسل قرآنی به سرمایهگذاری و برنامهریزی مطلوب نیاز داریم و بودجه حمایتی مناسب از سوی مسئولان باید به این بخش تعلق داده شود.
وی با تاکید بر اخلاق محوری در مساجد اظهار کرد: با دعوت از نسل جوان با زبان خوش و اخلاقمحوری باید نسل جدید را به حوزههای قرآنی در مساجد فرا خواند تا نسل جدید ما مسجد محور تربیت شوند.
عباسی نظری بر آموزش قرآن در سطح مساجد با مدرسان و اساتید خوب تاکید کرد و گفت: از رتبه آورندگان نوجوان و جوان مسابقات قرآنی به عنوان اساتید قرآنی در مساجد باید استفاده شود.
انتهای پیام/