به گزارش پایگاه تخصصی مسجد به نقل از فارس، یکی از مخاطبان خبرگزاری فارس در سامانه تعاملی فارس من مطالبهای را با عنوان «حمایت از واحدهای فرهنگی مساجد جهت ارتباط با اقشار جامعه» ثبت کرده و در آن نوشته است: برخی مساجد در کشور به قدری فعال بودهاند که دهها سازمان فرهنگی با میلیاردها هزینه هم نتوانسته به اندازه آنها تاثیرگذار باشد و لازم است نحوه مدیریت و فعالیت آنها الگوی وزارت فرهنگ و ارشاد باشد! لازم است وزارت فرهنگ نسب به حمایت این واحدها و انتشار عملکرد آن به سایر مساجد جدی باشد. نیازهای فرهنگی به عنوان بالاترین نیاز جامعه است و مساجد میتوانند کانون اصلی این حوزه در محلهها باشند.
مساجد باید از حال خانودههای محل باخبر باشد. مساجد باید در جریان ورود ساکنان جدید به محل باشد. مساجد باید از آمار کودکان و جوانان و حتی اقشار آسیب دیده مطلع باشد. مساجد باید محل حل اختلافهای محله باشد. مساجد باید امین مردم باشد. مساجد باید راهنمای امور خانوادهها باشد. مساجد باید راه ارتباطی افراد یک محله باشد. شورایاری باید با مساجد در ارتباط باشد و بسیار از نیازهای مردم میتواند از طریق مساجد مرتفع شود که در نهایت این امور منجر به بالا رفتن اعتقادات مردم نیز خواهد شد. این اتفاقات جز با حمایت جدی وزارت فرهنگ و ارشاد امکان پذیر نیست.
این مطالبه مردمی با حمایت ۱۲۵ نفر دیگر از مخاطبان خبرگزاری فارس نیز همراه شده است.
کانونهای فرهنگی هنری مساجد پاسخگوی نیاز مردم محله نیستند
محسن حقیقی، ثبتکننده این مطالبه در گفتوگو با خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس اظهار داشت: سالها در شهر تهران و محله نارمک در مساجد مختلف از جمله، مسجد معراج کار فرهنگی انجام دادهام. تجربه و شناخت از ظرفیت فرهنگی مساجد را دارم.
وی افزود: در هر مسجد کانون فرهنگی و هنری با حمایت وزارت ارشاد فعال است، اما متاسفانه جزء معدودی که آن هم بر پایه ظرفیت و ایده شخصی افراد است، فعالیت و اثرگذاری خاصی از آن را شاهد نیستیم.
برگزاری کلاس و اردوی مقطعی در مساجد پاسخگو نیست
حقیقی ادامه داد: برگزاری کلاس آموزشی مقطعی و برگزاری اردو در شرایط کنونی اثرگذار نیست. باید رویکردهای انقلابی در مساجد حاکم شود و فعالیتهای فرهنگی سامان یابد.
این فعال مسجدی با اشاره به اینکه مساجد بسیاری مانند مسجدجامع شهریار که شهید صدرزاده در آن پرورش یافته است، میتواند برای دیگر مساجد از نظر اجرای برنامههای فرهنگی الگو باشد، گفت: بسیاری از فعالیتهای فرهنگی مساجد مردمی، خودجوش و جهادی است که اگر اندک حمایتی از آنان شود، بسیار میتواند اثرگذارتر باشد. البته این حمایت به معنای دخالت و سد راه شدن نباید باشد. بودجههای مختلفی برای حمایت از مساجد وجود دارد که میتواند در این زمینهها هزینه شود.
در مسجد نباید دنبال کار زودبازده بود
وی گفت: معرفی این مساجد فعال باید در دستور کار باشد تا به عنوان الگو برای دیگر مساجد مطرح شوند. در حوزه خانواده، مساجد ظرفیت کار بسیاری دارند که میتوانند دورههای آموزشی و مشاوره متعدد با رویکرد بلندمدت برگزار کنند.
حقیقی تصریح کرد: متاسفانه برخی در مساجد تا اقدام و برنامهای را شروع میکنند به دنبال زود نتیجه گرفتن و گزارش دادن هستند؛ این رویه اشتباه است و باید در مسجد دنبال کار زودبازده نبود. اگر دورههای آموزشی و ورزشی در مساجد با همین نگاه بلندمدت برنامهریزی شود، میتواند در پرورش نوجوانان و جوانان محله اثرگذار باشد.
حمایت از واحدهای فرهنگی مساجد جهت ارتباط با اقشار جامعه
پایان پیام/